Peff-kurset er for alle speidere f.o.m. 7. trinn t.o.m. 10.trinn, enten du er patruljefører, patruljeassistent, skal bli det eller vil vite mer om hva det er å være det. Kurset er i første omgang forbeholdt de som ikke tidligere har vært på PEFF-kurs som omhandler det å planlegge og lede møter.

Et anderledenes peff-kurs:

Myndighetene har gjennomført strengere tiltak for bremsingen av korona pandemien i Norge. Overnatting på Trollheimen ses ikke på som forsvarlig med tanke på den nåværende smittesituasjonen i landet. Det er fortsatt stort engasjement for gjennomføringen av kurset, og kursstaben har valgt å gjøre om kurset til et dagskurs i stedet for helgekurs. Ved å gjøre dette skiftet, får vi bedre kontroll på smittevern, men ofrer tilgjengelig tid. Dette valget medfører da at kurset blir strammet inn (tidsmessig) og tempoet på kurset blir økt. Vi har uansett en hel dag og god tid til gode økter og lek og morro utenfor.

Tid og sted

Tirsdag 16:00 10.11.2020 vedtok Lillestrøm kommune strengere smittevern mot korona. Blant annet har de forbudt innendørs arrangement og frarådet om deltakelse på arrangement utenfor kommunen. Dette påvirker kvaliteten på kurset, men også vårt alles ansvar om å senke spredningen av viruset. Dermed er det valgt å flytte kurset til lørdag 16. januar kl 09:00 - 21:00 / ved Lillestrøm menighetssal, Storgata 30, 2000 Lillestrøm.

Påmelding

Kursstaben og jeg er positive til gjennomføring av kurset og ber om forståelse til avgjørelsen vår til deltakerene og speidergruppene i Østlandskretsene. Vi ber videre om forståelse ovenfor usikkerheten fremover om kurset kan arrangeres eller ikke, hvor vi ser for oss tre scenarior ved kursstart 16. januar 2021:

 • Det blir lov å arrangere kurs innendørs med opp til 50 personer
 • Det blir lov å arrangere kurs innendørs med opp til 20 personer
 • Innendørs arrangement er fortsatt forbutt

Kurstaben sikter mot scenario 1, hvor vi da har plass til et fult kurs på 35 personer. Hvis scenario 2 gjelder, så vil alle som har meldt seg på kurset før og med 27. oktober 2020 få delta. Hvis scenario 3 gjelder så har vi virkelig prøvd å arrangere peff-kurs, men må avlyse. Vi følger med på utviklingen av smittevernstiltakene, og holder påmeldte deltakere oppdatert på fremtidige utviklinger.

Påmelding skjer gjennom Google Skjemaer.

Deltakerkontingenten

På grunn av usikkerhetene om arrangering av kurs, er det bestemt å betalt tilbake deltakerkontingenten (850 NOK) til alle deltakerne. De som får pengene tilbake er fortsatt meldt på. Ny frist for betaling av deltakerkontingenten sendes ut over nyåret. Vent dermed med å betale for kurset til vi er sikre nok på om kurset kan gjennomføres.

Hvorfor bli med på Peff-kurs

PEFF-kurs er mer enn et kurs! Du får muligheten til å lære mye nytt og spennende om patruljeliv og dette kurset vil ha hovedfokus på patruljemøtet, hvor opplevelsene deles med nye speidervenner fra kretser i hele Østlandet. Du settes inn i en patrulje, hvor dere sammen skal dere løse oppgaver og utfordringer gjennom kurshelgen.

Smittevern

Kurset følger forbundets og myndighetenes anbefalinger og råd for smittevern. Justeringer vil bli gjort fortløpende i forhold til retningslinjer fra myndighetene og anbefalinger fra forbundet. Alle deltakere og kursledelsen må ta ansvar for å være med å opprettholde et trygt smittevern på kurset. Mer Informasjon om dette blir sendt ut før kursstart og gitt ved ankomst.

Et egent skriv med smitteverntiltak sendes ut i forkant av kurset.

Reise

Deltakerne må ordne transport selv fram og tilbake til kurset.

Pakkeliste

Vi skal være inne store deler av dagen, men også gå ut for å leke. Vi er ute i all slags vær, så det er viktig å pakke med seg klær etter værmeldingen. 

 • Dagstursekk
 • Varm ullgenser
 • Speiderskjerf
 • Speiderskjorte
 • Vannflaske
 • Ullsokker
 • Lue
 • Regntøy
 • Skrivesaker
 • Gode støvler
 • Speidersang
 • Bærbar pc

Har du et spørsmål?

Kontakt kursleder: Joakim Rødland : joakim.rodland@gmail.com / 41 28 13 96. Deltakerne kommer også til å få en epost med mer informasjon om gjennomføring og innhold når kurset nærmer seg.

Foto: Lars Røraas