Ombud:
Noen kretser har egne roverstyrer som kalles roverombud. Et roverombud består gjerne av fire-seks personer og arrangerer turer og sosiale arrangementer for alle roverne i kretsen, og møtes noen ganger i året. Lederen i ombudet fungerer som oftest også som roverkretskontakt.

Ombudets oppgaver: 
Roverombudet skal kort og godt sørge for litt sosiale aktiviteter i kretsen i løpet av året. Medlemmene kan for eksempel møtes en til to ganger i halvåret og planlegge arrangementer. Antall og omfang tilpasses naturligvis etter hvor mange rovere kretsen har og hvor aktive de er. Når man har et ombud i en krets, i stedet for kun en kretskontakt, er man flere om ansvaret for å arrangere roveraktiviteter i kretsen.

Ombudsstruktur:
Et ombud kan for eksempel bestå av seks rovere, slik som i rovernemnda. Dette antallet kan gjerne endres etter hvor mange medlemmer kretsen har. Styret bør ha en leder og en nestleder. Det er en fordel at medlemmene er fra ulike roverlag, slik at flere roverlag er representert. Det bør også tilstrebes en noenlunde lik kjønnsfordeling.